728×90 – glava
728×90 – glava

“Igramo in kuhamo na Ruški koči”

Danes blizu cerkve Sv. Areha poteka tradicionalna prireditev Igramo in kuhamo na Ruški koči. Ljubiteljski kuharji se bodo pomerili v kuhanju pohorskega piskra, harmonikarji pa v igranju na diatonično harmoniko. 

Letos se bo dogodek odvil že dvanajstič zapored, s prireditvijo pa bodo pričeli ob devetih dopoldan. Na tekmovanje se je letos prijavilo 20 kuharskih ekip, ki bodo kuhale vse do dvanajste ure, v tem času pa so organizatorji z bogatim kulturno-zabavnim programom poskrbeli tudi za zabavo obiskovalcev. Ob drugi uri popoldan pa se bo pričelo že tekmovanje v igranju diatonične harmonike. 

Idealna lega za vse letne čase

Zaradi svoje idealne lege Ruša koča obiskovalcem omogoča preživeti prijeten oddih v domačnosti in tišini Pohorja. Poleti so možni krajši ali daljši pohodi po neokrnjeni naravi, v zimskem času pa prijetna smuka na smučiščih, ki so od koče oddaljeni samo 100 metrov. V sami koči vam ponujajo namestitvene kapacitete, vedno pa vas čaka tudi bogata kulinarična ponudba – od jelenjega golaža, pohorskega piskra, pohorske omlete in borovničevega zavitka. 

Foto: splet 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja