728×90 – glava
728×90 – glava

Dan evropske Amazonke in veliki skok v Muro tudi na mostu v Črncih

Vsepovsod po Evropi bodo 12. julija, v sklopu projekta Užitek ob Muri, istočasno skočili v vodo in se kopali, obenem pa se pogovarjali o pravici vsakega do dostopa do čiste pitne vode in o rekah brez pregrad. Skok bodo izvedli tudi na mostu v Črncih. 

Projekt Užitek ob reki je zelo dobro zaživel, v njega pa so vključene tudi občine iz Slovenskih goric. V mesecu juliju tako že tradicionalno pripravljajo dan evropske Amazonke, kakor so poimenovali Donavo, pa tudi reki, ki se stekata v Donavo – Muro in Dravo. 

Slovenski in avstrijski prijatelji reke Mure bodo ta dan praznovali skupaj. Hkrati bodo na ta način izkoristili in opozorili na lepoto ter pomembnost rečnih življenjskih okolij ob Muri, Dravi in Donavi.

V nedeljo bodo “veliki jump” izvedli na mostu čez Muro v Črncih, kjer bo ob 15. uri potekal skupinski skok in kopanje v Muri. Vodeno pa si bo mogoče ogledati še poplavni gozd ob Muri in reko raziskovati s čolnom, poskrbljeno bo še za otroke in glasbo. Dogodka se bo udeležila tudi naša radijska ekipa, zato ne zamudite nedeljske fotoreportaže. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja