728×90 – glava
728×90 – glava

FOTO: Na Arehu že 12. kuhanje pohorskega piskra

Na Arehu pri Ruški koči je minuli vikend potekalo že tradicionalno 12. kuhanje pohorskega piskra.

Medtem ko obiska na Arehu v zimskih mesecih ne primanjkuje, pa so organizatorji veseli, da lahko na ta način še nekoliko predstavijo Pohorje v poletnih mesecih in poskrbijo, da je tudi v teh dneh na Pohorju veselo.

Pohorski pisker je sicer avtohtona specialiteta, pripravljena iz več vrst kaše, več vrst mesa in gob ter zelenjave. Bistvo pohorskega piskra pa je, da vse sestavine izvirajo s Pohorja. Na letošnjem kuhanju, ki je potekalo v nedeljo, je sodelovalo devetnajst ekip. S kuhanjem so začeli že ob 9. uri, zaključili so ob 12-ih, ko so organizatorji pobrali vzorce vseh ekip, ocenjevalci pa so nato izbrali zmagovalca.

Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje, a zmagovalna ekipa je lahko samo ena. Že drugo leto zapored je bila za najboljši pohorski pisker letos nagrajena ekipa Turističnega društva Jelka iz Šmartnega na Pohorju.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja