728×90 – glava
728×90 – glava

Mladi v Podravju še vedno težko najdejo zaposlitev

V Sloveniji je trenutno na zavodu za zaposlovanje prijavljenih dobrih 24 tisoč mladih brezposelnih oseb, od tega jih je na območju Podravja okoli 3400. Največja težava, ki se pojavlja, je neskladje med izobrazbo posameznikov in potrebami zaposlitvenega trga. 

Daša Babič, iz mariborske območne službe zavoda je povedala, da imajo prijavljenih dobrih 14 tisoč ljudi, zavod pa se je v okviru jamstva za mlade že v preteklih dveh letih precej osredotočil na delo z mladimi.

Z različnimi programi do zaposlitve

 

Organizirali so posebne svetovalce zaposlitve in izvajali ukrepe aktivne politike zaposlovanja kot so Iz faksa takoj praksa, Usposabljanje na delovnem mestu in Delovni preizkus za mlade. S pomočjo teh ukrepov so zaposlili nekaj mladih, zato bodo z njimi nadaljevali tudi v jesenskem obdobju.

Razkorak med iskalci zaposlitve in potrebami trga 

 

 “Največ prijavljenih mladih imamo z opravljeno srednjo strokovno šolo, ki jim sledijo diplomanti visokih šol, medtem ko je največ povpraševanja po poklicnih profilih. Težave imajo predvsem mladi z družboslovno izobrazbo,” je dejala Babičeva in kot dobro novico označila dejstvo, da je letošnji vpisni rok pokazal povečano zanimanje za tehniko in naravoslovje. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

2 komentarjev

  1. Tilen

    Naj še dodam. Nekatere svetovalke, znajo leporečiti in “biti prijazne”, v resnici, pa človeka žalijo in se utikujejo v osebnostne lastnosti človeka. So diskriminatorne do osebe same in do Romov ter bi “rade pomagale” brezposelnim, da bi prišli do zaposlitve. Te osebe/oseba je, so že omenjene, omenjena zgoraj, kdo so, je.

    Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja