728×90 – glava
728×90 – glava

Po mestu divjal skoraj 120 na uro!

Policijsko poročilo PU Maribor je tudi danes zanimivo. Dodajmo, da pa je v Lenartu zadnjih 24 ur minilo mirno in brez posebnosti.

V četrtek, 20. 8. 2015, so policisti med 7 in 14. uro na območju Policijske uprave Maribor, v okviru poostrenih aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, po metodologiji »Veriga«. Takole so nam sporočili:

“V poostrenem nadzoru smo ugotovili 48 prekoračitev hitrosti (42 prekoračitev na cestah v naseljih in 6 na cestah izven naselij). 46
kršiteljem smo izdali plačilni nalog, 2 kršitelja pa smo opozorili. Največjo prekoračitev hitrosti smo ugotovili na Ptujski cesti v Mariboru,
kjer je voznik osebnega avtomobila, kljub omejitvi hitrosti na 70 km/h, vozil s hitrostjo 116 km/h.

Z nadzorstvenimi aktivnostmi za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu bomo nadaljevali tudi v prihodnje, še posebej intenzivno ob začetku šolskega leta na cestah v okolici šol in vrtcev.”

Pa še drugi dogodki:

V četrtek, 20. 8. 2015, malo pred 20. uro je zaradi pregretja dimniške tuljave zagorela strešna izolacija na podstrešju gostinskega lokala na Ptuju. Požar je pričel gasiti že lastnik sam, dokončno pa so ga pogasili gasilci. Zaradi požara so morali odkriti nekaj kvadratnih metrov strešne kritine.

Materialna škoda znaša okoli 4.000 evrov. Policisti bodo o svojih ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

 

Neznani storilec je v času med 23. 7. in 20. 8. 2015, vlomil v dve garaži ob stanovanjski hiši na Tovarniški cesti v Poljčanah. Iz njiju je odtujil 6 tonski cepilec za drva, rušilno kladivo, 3 kW agregat, 100 l kompresor, dve brusilki, kosilnico na nitko z rezalno ploščo, motorno žago znamke Husquarna, dve pnevmatski kladivi znamke Hilti in elektromotor.

Materialna škoda znaša okoli 2.000 evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja