728×90 – glava
728×90 – glava

Na Ptuju ukraden zeleni Daewoo Lanos

V zadnjih 24 urah so na območju 17. policijskih postaj, ki delujejo znotraj Policijske uprave Maribor, zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu zasegli 2 vozili.

Ukraden avtomobil

Na Ptuju je bil 22.8.2015 med 21:55 in 23:55 odtujen osebni avtomobil Daewoo Lanos temno zelene barve, registrske številke MBPO-456. V zvezi odtujitve osebnega avtomobila naprošamo vse, ki bi omenjeno vozilo opazili, da pokličejo na interventno telefonsko številko policije 113.  (fotografija je simbolična!)


Prometna nesreča s smrtnim izidom

Na glavni cesti izven naselja Zgornje Gruškovje se je 22.8.2015 okrog 6:30 zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne strani vožnje v kateri je umrla ena oseba, 6 oseb pa je bilo telesno poškodovanih. Promet je bil na glavni cesti v celoti zaprt med 6:30 in 10:40. Obvoz je potekal čez območje bivšega mejnega prehoda.

Nesreča se je zgodila, ko je 39-letni državljan Češke vozil osebni avtomobil, izven naselja Zgornje Gruškovje, iz smeri Podlehnika v smeri mejnega prehoda Gruškovje. Ko je pripeljal do odseka, kjer vozišče poteka v ravnini, z vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je zapeljal v levo, čez dvojno neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim čelnim delom vozila trčil v sprednjo levo čelno stran osebnega avtomobila – avtodoma, katerega je vozil 58-letni državljan Češke, pravilno iz nasprotne smeri. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo nazaj v levo, kjer se je na kolesih obrnil za 180 stopinj in obstal na desnem smernem vozišču gledano v smeri njegove vožnje in s sprednjo stranjo obrnjeno v smeri Podlehnika. Osebni avtomobil – avtodom je po trčenju odbilo v desno, kjer je z zadnjim levim delom trčil v kovinsko zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča, z desno bočno stranjo pa v betonsko korito za rože, katero je prav tako bilo ob desnem robu vozišča gledano v smeri njegove vožnje.

V prometni nesreči je bilo udeleženih 8 udeležencev. Pri tem je umrl dveletni otrok, ki je bil v naročju matere na sedežu za voznikom, v osebnem avtomobilu 39-letnega državljana Češke, dve osebi sta bili hudo telesno poškodovani in štiri osebe lahko telesno poškodovane. Poškodovani so bili z reševalnimi vozili odpeljani v SB na Ptuju. Materialna škoda na vozilih znaša okoli 25.000,00 evrov in na objektih 400,00 evrov. V času ogleda so policisti urejali promet preko bližnjega obvoza.

Zoper 39-letnega državljana Češke bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja