728×90 – glava
728×90 – glava

Bo lenarško podjetje Lipa postalo lastnik poslovnega objekta v Janežovskem vrhu?

Poslovni objekt v Janežovskem vrhu v občini Destrnik bi se lahko kmalu znašel na javni dražbi. Kot je znano, zdajšnji destrniški župan Vladimir Vindiš tega objekta ni želel odkupiti, za odkup pa se je sicer s podjetjem Emgrad, torej z investitorjem objekta, dogovoril prejšnji župan.

Zato je Emgrad že pred dvema letoma proti občini vložil tožbo. Delni izvajalec del pri gradnji omenjenega objekta je bila Proizvodno-trgovska zadruga Lipa iz Lenarta, ki pa, podobno kot Emgrad, svojih terjatev še ni dobila poplačanih. Zato so v tem lenarškem podjetju vložili izvršbo na nepremičnino. Kot nam je pojasnil direktor podjetja Saša Horvat, njihova terjatev – na objektu so opravljali zlasti strojne in elektroinštalacije ter še druga dela – znaša milijon 250 tisoč evrov.

Lipa zdaj čaka na poročilo cenilca, po nekaterih predvidevanjih pa je objekt vreden okoli 1,8 milijona evrov. Če bo prišlo do javne dražbe in če se ne bo pojavil noben kupec, bo najverjetneje, tako nam je povedal Saša Horvat, Lipa pokazala interes za odkup objekta in svoje terjatve konvertirala v kupnino.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja