728×90 – glava
728×90 – glava

Začenja se Festival Stare trte

Med 4. oktobrom in 11. novembrom bo v Mariboru potekal 15. Festival Stare trte, vrhunski festival okusov vina in kulinarike, kulture in zabave.

Festival ni le raztegnjen na mesec dni in pol, ampak je obogaten tudi vsebinsko, posvečen pa seveda najstarejši trti na svetu, ki raste prav na mariborskem Lentu. Medtem ko se je v prejšnjih letih s trgatvijo Stare trte končeval, se bo letos s tem dejanjem začel in trajal vse do martinovanja 11. novembra. O že dobro uveljavljenih dogodkih v času festivala in o novostih pa je več  za naš radio povedala Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje.

      JANJA VIHER (1-OKT)

POSNETEK: JANJA VIHER

Matevž Pečovnik, vodja prireditev, je kot vrhunce letošnjega Festivala Stare trte izpostavil 29. Svečano trgatev Stare trte, četrtkove tematske vinsko-kulinarične večere v Hiši Stare trte in petkove koncerte pred Hišo Stare trte, sobotna dogodka Podeželje v mestu in 31. Splavarski krst, pohodniške in kolesarske izlete po vinorodnih gričih ter največje enodnevno martinovanje v Sloveniji, ki bo potekalo 11. 11. na Trgu Leona Štuklja.

      MATEVZ PECOVNIK (1-OKT)

POSNETEK: MATEVŽ PEČOVNIK

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja