728×90 – glava
728×90 – glava

Poslanec Vogrin znova na okrajnem sodišču v Lenartu

ivan-vogrinNa okrajnem sodišču v Lenartu se je v četrtek nadaljevala obravnava zoper zdajšnjega poslanca in nekdanjega župana Občine Lenart Ivana Vogrina. Ta je obdolžen, da naj bi leta 2006 zlorabil uradni položaj župana. Pred koncem svojega mandata je namreč izdal 834 strani debelo kronologijo z naslovom Lenart je drugačen. V njej je zbral vse časopisne članke, ki so izpostavljali njegove dosežke v obdobju od leta 2002 do 2006. Almanah, ki je izšel v nakladi 4 tisoč izvodov, so prejela lenarška gospodinjstva. Mariborski okrožni točilec Andrej Kirbiš je v četrtek ponovil, da je Vogrin z izdajo omenjenega almanaha na račun davkoplačevalcev prekoračil svoja pooblastila, saj naj bi z izdajateljem knjige podpisal neposredno pogodbo, za izdajo knjige pa naj ne bi imel soglasja občinskega sveta.

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/KIRBIS (10-JAN).mp3
Po četrtkovem zaslišanju novih prič na sodišču v Lenartu je tožilstvo zahtevalo dodatne tri dni za spremembo obtožnega predloga, kar se po mnenju tožilca nanaša na preverjanje točnosti navedb glede na zakonska določila, pravna klasifikacija in obseg obtožb pa – tako Kirbiš – ostajata enaka. Kako pa se je vse to danes odzval Vogrin?

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/VOGRIN 1 (10-JAN).mp3
Dodajmo, da bo nadaljevanje obravnave zoper Ivana Vogrina na okrajnem sodišču v Lenartu 31. januarja ob 10. uri. Vogrin  je sicer danes vse obtožbe, ki so jih tudi na državni ravni sprožili zoper njega, zavrnil takole:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/VOGRIN 2 (10-JAN).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja