728×90 – glava
728×90 – glava

Zimske cestne službe so imele ta teden veliko dela

zimska-sluzbaNovo zapadli sneg v tem tednu je poleg čudovite zimske idile povzročil tudi nekaj nevšečnosti na cestah. Na državnih in nekaterih občinskih cestah v Slovenskih goricah zimsko službo opravlja Cestno podjetje Murska Sobota. Katere ceste so pod njihovim upravljanjem nam je pojasnil vodja vzdrževalne baze za območje Lenarta, Denis Škorjanc:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/SKORJANC 1 (14-JAN).mp3

Kako pa so organizirali delo?

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/SKORJANC 2 (14-JAN).mp3

Kljub temu, da se cestni delavci trudijo po svojih najboljših močeh, pa Škorjanc priznava, da kljub temu prejmejo veliko klicev nezadovoljnih občanov:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/SKORJANC 3 (14-JAN).mp3

Kdo pa skrbi za občinske ceste na območju krajevnih skupnosti Lenart in Voličina? referent za promet in civilno zaščito iz Občine Lenart, Mirko Kojc, pojasnjuje, kako potekajo priprave na zimsko službo na lenarškem območju.  

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/KOJC 1 (14-JAN).mp3

Koliko sredstev za zimsko službo pa zagotavlja občina iz občinskega proračuna?

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/KOJC 2 (14-JAN).mp3
Glede na napovedi vremenoslovcev, ki sneženje napovedujejo še v prihodnjih dneh, ostajajo zimske službe v pripravljenosti, kljub temu pa lahko v snežnih razmerah za večjo varnost na cestah veliko pripomoremo tudi vozniki sami. Kaj voznikom v takšnih razmerah svetuje Mirko Kojc?

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/KOJC 3 (14-JAN).mp3

Nas pa je zanimalo, kako so z opravljeno zimsko službo po obilnem sneženju zadovoljni naši poslušalci. Poslušajmo, kaj so povedali:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/januar/MNENJE (14-JAN).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja