728×90 – glava
728×90 – glava

Potapljači pogrešanega našli v Dravi

Policisti so od minulega četrtka pogrešanega 21-letnega Petra Aplinca iz Lampreč pri Črni na Koroškem v petek dopoldne našli mrtvega v reki Dravi, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Kot je še povedal, policijska preiskava sicer še poteka, odrejena je obdukcija, vendar so znaki kaznivega dejanja izključeni. Enaindvajsetletnika, ki je trenutno bival v mariborskem študentskem domu, so iskali od četrtka, potem ko je bil nazadnje viden v četrtek okoli druge ure zjutraj pred gostinskim lokalom Trust v Mariboru. Po doslej zbranih informacijah je mladeniču najverjetneje spodrsnilo in je padel v Dravo. Mariborski policisti in gasilci so ves dopoldan pregledovali oba bregova reke Drave, od Koblarjevega zaliva do jeza v Melju. So pa policisti pozneje ugotovili, da je v četrtek okoli 6. ure na studenški brvi do ženske, ki jim je pomagala, pristopil neznani starejši moški, ki jo je pozval, da pokliče reševalce, saj je v reki opazil človeka. Ženska sicer v vodi ni opazila nikogar, ničesar ni slišala in ne zaznala kaj posebnega, kljub temu pa je poklicala reševalce. Gasilci sprva na pokazanem mestu med studenško brvjo in koroškim mostom niso opazili nikogar, pozneje pa je potapljač že ob prvem potopu naletel na umrlega.

Če se vam zdi, da ste letos o takšnem dogodku že brali, se ne motite. Podobna usoda je doletela 20-letnega Klemna Lenka iz Mežice. Klemen, ki je študiral v Mariboru, je zvečer odšel na rojstnodnevno zabavo, potem pa izginil v neznano, nazadnje naj bi ga videli v družbi treh moških. Da bi potapljači obeležili začetek potapljaške sezone so 3. januarja pripravil potapljanje na Dravi. Pri potapljanju so naleteli na pretresljivo odkritje. V visokoenergetski kabel je bilo zagozdeno nerazpoznavno moško truplo. Glede na dokumente, ki so bili najdeni pri pokojnem, je šlo za pogrešanega Klemna Lenka.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja