728×90 – glava
728×90 – glava

Na mejnem prehodu Šentilj ne pričakujejo večjih težav

Na mejnem prehodu Šentilj oziroma Špilje je že pred dnevi vstopila v veljavo številčna omejitev vstopa beguncev v Avstrijo, po besedah tiskovnega predstavnika policije avstrijske Štajerske Fritza Grundniga, ni bilo večjih težav.

Postavljene kvote so namreč tako visoke, da jih še doslej niso dosegali. Na dnevno kvoto 3200 oseb oziroma 80 prošenj za azil so, po besedah Grundniga pripravljeni, saj je v Špilju že od konca januarja v veljavi nov sistem sprejemanja migrantov. Ta med drugim vključuje postavitev ograje na meji, strožji nadzor beguncev in strožje pogoje za vstop v Avstrijo. Nič posebnega ne pričakujejo tudi na slovenski strani mejnega prehoda. Po besedah vodje namestitvenega centra v Šentilju Rudolfa Goloba se bodo delovanju Avstrije sproti prilagajali, a zaenkrat ne pričakujejo kakšnih večjih sprememb v obravnavi beguncev.

Avstrija bo danes na svojo mejo s Slovenijo poslala dodatnih 450 vojakov, ki bodo pomagali pri nadzorovanju migrantskega toka, v pripravljenosti bo tudi vojaška policija v Salzburgu, ki bo posredovala v primeru težav.

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja