728×90 – glava
728×90 – glava

Vlada danes ves dan na obisku v Podravju

Vladna ekipa na čelu s premierjem Mirom Cerarjem bo danes ves dan na obisku v Podravju, ki ga bo začela z jutranjim delovnim sestankom v mariborskem gledališču. Celodnevni obisk bo vlada zaključila s popoldanskim regionalnim razvojnim dialogom za podravsko regijo na ptujski gimnaziji, na katerega so vabljeni župani, gospodarstveniki in ostali predstavniki regijski razvojnih inštitucij. Predsednik vlade Miro Cerar bo obiskal nekaj podjetij, ministri pa regijske inštitucije iz svojih resorjev.

Premier Miro Cerar bo med drugim obiskal podjetje Impol, med osrednjimi dogodki pa bo opoldanski strokovni posvet o razvojnih potencialih Podravja na mariborskem letališču. Župani se bodo popoldne v Selnici ob Dravi srečali z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem. Slednji bo kot primer dobre prakse obiskal Upravno enoto Pesnica, na mejnem prehodu v Šentilju pa bo z njim tudi Vesna Györköš Žnidar. Notranja ministrica bo že dopoldan obiskala tudi Policijsko upravo Maribor, popoldan pa še policijsko postajo v Račah. V občini Šentilj, natančneje v Sladkem Vrhu prihaja Alenka Smerkolj. Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan bo danes obiskal Tovarno olj Gea, Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj in dve kmetiji. Na sodišči na Ptuju in v Mariboru, ter tamkajšnje zapore prihaja minister za pravosodje Goran Klemenčič. Ministrica za obrambo Andreja Katič načrtuje srečanje z županom mestne občine Maribor Andrejem Fištravcem, s katerim bodo podpisali menjalno pogodbo, pomemben pa je tudi obisk Javnega zavoda za zaščito in požarno reševanje v Mariboru. Pomembne finančne ustanove v Podravju bo obiskal Dušan Mramor, minister za finance – obisk FURSa Maribor, NKBM in Zavarovalnice Maribor. Zdravko Počivalšek načrtuje obisk podjetja Geberit v Rušah, Arosa Mobilia v Limbušu in podjetja Talum v Kidričevem, v lenarški TBP popoldan prihaja državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Delovno kosilo s predstavniki centrov za socialno delo načrtuje Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki se bo pa dopoldan ustavila v Varstveno delovnem centru Polž v Mariboru. Na obisk v UKC Maribor in obe osrednji zdravstveni ustanovi, zdravstveni dom in bolnišnico, na Ptuju prihaja Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje. Vladnega obiska bodo deležne tudi nekatere izobraževalne ustanove. Maja Makovec Brenčič načrtuje obisk II. gimnazije Maribor in popoldan ob 16. uri Osnovne šole v Cerkvenjaku. Pomemben je tudi obisk ministra za infrastrukturo, ki se bo srečal z županom Andrejem Fištravcem, obiskal podjetje Energetika Maribor, popoldne pa obiskal občino Pesnica in si ogledal gradbišče avtoceste Draženci – Gruškovje. Na področju kulture si obisk ministrice Julijane Bizjak Mlakar obetajo v Mariboru in na gradu Borl. Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor bo večji del svojega obiska v Podravju, ob tistih skupnih dogodkih, preživela v Dupleku, kjer si bo ogledala visokovodne nasipe ob reki Dravi.

Po napovedih bo celodnevni obisk vlada zaključila s popoldanskim regionalnim razvojnim dialogom za podravsko regijo na ptujski gimnaziji, na katerega so vabljeni župani, gospodarstveniki in ostali predstavniki regijski razvojnih inštitucij.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja