728×90 – glava
728×90 – glava

Na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni poudarek na obrteh in zaposljivih poklicih

S sejemskim dvojčkom „Pomladni sejem in sejem Green“ se je včeraj v Gornji Radgoni pričelo sejemsko leto.

Sejem bo odprt do sobote, 2. aprila, vsak dan med 9. in 19. uro, predstavlja pa gradbeništvo in obrtništvo ter trajnostne tehnologije in zelen življenjski slog. V sklopu tega organizatorji v sodelovanju z Obrtno zbornico izpostavljajo poklice s prihodnostjo.

Pomembno vlogo obrtnikom in mladim, ki se za poklic še odločajo

Na tokratnem sejmu, na katerega je vstop prost, je več kot 200 razstavljalcev iz 6ih držav. Na Pomladnem sejmu imajo letos še posebej pomembno vlogo obrtniki na „obrtni ulici“, potekale bodo predstavitve gradbenega in okoljskega izobraževanja, posebno pozornost pa namenjajo tudi mladim nadebudnežem, katerim predstavljajo deficitarne poklice v gradbeništvu.

Z vsega Pomurja je namreč povabljenih več kot 150 osnovnošolcev, prav tako pa imajo razstavne prostore srednje-poklicnih ter visokošolskih univerzitetnih izobraževalnih ustanov, kjer sodelujejo dijaki, študentje in profesorji. Na ta način lahko mladi iz prve roke dobijo informacije o izbiri perspektivnega poklica.

Srednješolci pa se bodo lahko pomerili v polaganju keramike, potekalo bo tudi tekmovanje mladih kamnosekov, bogat pa je še razstavni program trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga.

Kot je za naš radio dejala izvršna direktorica Pomurskega sejma Mateja Jaklič, se skušajo ravnati družbeno odgovorno in imajo zato letos vstop prost. Kljub temu, da to zanje pomeni izpad določenega dohodka, pa vseeno stavijo na to, da bi sejem zato obiskalo večje število ljudi, predvsem mladih, ki jim želijo predstaviti lokalne, domače obrti.

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja