728×90 – glava
728×90 – glava

Seja občinskega sveta v Jurovskem dolu

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah bo konec tedna pričela s praznovanjem 10. občinskega praznika in v ta namen je jurovski občinski svet na zadnji seji potrdil program Jurjevih dnevov 2016 ter sprejel sklep o podelitvi priznanj Občine Sv. Jurij v Slov. goricah.

Priznanja bodo podelili na osrednji občinski proslavi, ki bo v petek, 22. aprila ob 19. uri v Kulturnem domu Jurovski Dol. Ob tem pa so članice in člani občinskega sveta na seji soglasno določili lokacijo posaditve potomke Stare trte iz Lenta, katere prejemnica je bila v letošnjem letu med drugimi tudi Občina Sv. Jurij.
Prejeti cepič bodo tako v času Jurjevih dnevov, in sicer v nedeljo, 17. aprila, posadili na zelenici med kulturnim in Slomškovim domom v središču Jurovskega Dola. Dodajmo, da je Občina Sv. Jurij s sprejetim sklepom občinskega sveta postala članica Skupnosti občin Slovenije, ki deluje že od leta 1992 in je največja skupnost slovenskih občin ter šteje 177 občin članic, kar pomeni, da pokriva okoli 1.800.000 prebivalk in prebivalcev.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja