728×90 – glava
728×90 – glava

Slovenjegoriške šole in vrtci slabo povezane z lokalnimi pridelovalci

Trenutno Slovenija z domačo pridelavo ne pokriva svojih potreb po kmetijsko-živilskih proizvodih, zato je zagotavljanje hrane lokalnemu prebivalstvu s trajnostnim izkoriščanjem domačih proizvodnih virov ključnega pomena.

Stopnja samooskrbe v Sloveniji je najvišja pri živalskih proizvodih, presenetljivo nizka pa je še vedno pri zelenjavi, pa tudi pri sadju. S problematiko samooskrbe se od leta 2014 intenzivno ukvarjajo tudi v mariborski razvojni agenciji, kjer so v tem času pripravili številna srečanja med pridelovalci, porabniki, občinami in ostalimi deležniki, ki so pomembni v samooskrbni verigi. Koordinatorka projekta Samooskrbe z razvojne agencije magistra Danijela Kocuvan je pojasnila, da so se v zadnjem letu posvečali predvsem javnim ustanovam, zlasti šolam in vrtcem, pri katerih so ugotavljali njihovo povezanost z lokalnimi pridelovalci.

POSNETEK: SAMOOSKRBA

      SAMOOSKRBA (7-APR)

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja