728×90 – glava
728×90 – glava

Bližajo se osrednje prireditve v okviru Jurjevih dnevov občin Sv. Jurija v Slovenskih goricah, Sv. Jurija ob Ščavnici in Sv. Jurija ob Pesnici

Prva od občin upravne enote Lenart svoj praznik, tokrat že deseti, praznuje občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Prav tako pa ta praznik v istem času obeležujeta še občina Sv. Jurij ob Ščavnici in Sv. Jurij ob Pesnici, ki je v občini Kungota.

Vse tri občine namreč svoj praznik počastijo s tako imenovanim Jurjevanjem oziroma Jurjevimi dnevi, ki se večinoma zvrstijo v aprilu. V Sv. Juriju v Slovenskih goricah ob številnih kulturnih, glasbenih in umetniških dogodkih, osrednjo prireditev v počastitev praznika prirejajo v petek, 22. aprila, ob 19. uri, v kulturnem domu v Jurovskem Dolu. Tam bodo podelili tudi občinska priznanja. V Sv. Juriju ob Pesnici pa osrednjo prireditev načrtujejo v nedeljo, 24. aprila, ob 12. uri, uro kasneje pa vabijo na srečanje frajtonarjev. V Sv. Juriju ob Ščavnici pa se osrednja prireditev načrtuje s povorko in zabavo z Ansamblom Trubadurji v soboto, 30. aprila, ob 19. uri, pred tamkajšnjim kulturnim domom. V okviru Jurjevanja, ki v slednji občini poteka od 22. aprila do 2. maja, bodo tudi letos otvorili s tradicionalnim Rock festom „Jurjevo je“, ki bo letos potekal že dvajsetič. Dogodek se bo odvil v stari kinodvorani, v petek 22. aprila, ob 20. uri.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja