728×90 – glava
728×90 – glava

Pestra kulturna pomlad v Slovenskih goricah

jskdJesen in zima sta tista letna časa, ko ljubiteljski kulturniki, vsak na svojem področju najintenzivneje ustvarjajo, pomlad pa tisti čas, ko se s svojimi izdelki, pa naj bo to ljudska ali zborovska pesem, ples, ali pa gledališka predstava, predstavijo širši javnosti. O pestrem dogajanju na kulturnem področju v Slovenskih goricah pa več Breda Slavinec, vodja lenarške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/BREDA 1 (5-APR).mp3
Javni sklad za kulturne dejavnosti skupaj z zvezo kulturnih društev Slovenskih goric pa letos, v sodelovanju z osnovnimi šolami, pripravlja srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov iz osnovnih šol in vrtcev. Tovrstne revije v Sloveniji potekajo že dobrih 50 let:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/BREDA 2 (5-APR).mp3
Ta vikend pa so na svoj račun prišli tudi ljubiteljski gledališčniki. V  Sveti Trojici je namreč potekalo tradicionalno Linhartovo srečanje:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/BREDA 3 (5-APR).mp3
Bredo Slavinec, vodjo lenarške izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti smo povprašali še o razlogih, zakaj se letos na Linhartovo srečanje ni prijavilo več skupin s svojimi predstavami:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/april/BREDA 4 (5-APR).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja