728×90 – glava
728×90 – glava

Ta vikend praznuje tudi Sv. Jurij ob Ščavnici

V občini Sv. Jurij ob Ščavnici so s prvimi prireditvami ob praznovanju že dvaindvajsetega občinskega praznika pričeli že 5. marca.

V tem času so otvorili dve likovni razstavi, velikonočno razstavo, si ogledali dokumentarni film o Premurju, Prlekiji in Gornji Radgoni ob koncu 1. svetovne vojne, obeležili so dan žena in materinski dan, pripravili literarni večer in ocenjevanje kvasenic in domačega rdečega vina, družno so očistili okolje, v goste so povabili Tadeja Toša in Ranka Babiča, prejšnji vikend je potekal že 8. blagoslov motorjev in 14. Blaguški tek, najpomembnejše pa se obeta ta vikend.

Danes v petek 22. aprila bo potekala slavnostna seja občinskega sveta, 20. rockfest „Jürjovo je!“, v šotoru pa zabava s skupino Gadi, kjer pa bo v soboto nastopila Jelena Rozga. Na Jurijevo nedeljo bo potekala projekcija dokumentarnega filma Prleške Atene, osrednja prireditev ob 22. občinskem prazniku s povorko in Trubadurji se bo pričela ob 11. uri. Pred prvim majem bodo postavili še majsko drevo, pripravili kresovanje in prvomajske budnice. V tistem vikendu (1. maja) pa bo tudi zabava z Modrijani in Poskočnimi muzikanti. Samo praznovanje bodo zaokrožili v soboto 7. maja s pohodom, državnim prvenstvom v streljanju in dnevom odprtih kleti v Sovjaku, ob Golnarjevi „Čehovi“ klečaji pa bodo posadili potomko stare trte z mariborskega Lenta.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja