728×90 – glava
728×90 – glava

Toča padala tudi na širšem območju Maribora

Na Upravi RS za zaščito in reševanje so včeraj popoldne, ko se je neurje razbesnelo nad severovzhodnim delom države, v eni sami uri prejeli več kot 300 klicev na pomoč. Neurje je udarilo predvsem Štajersko in Koroško, kjer je padala tudi toča debela kot jajce.

Ob 16.40 so v Bohovi, v občini Hoče-Slivnica, gasilci PGD Bohova posredovali na treh lokacijah, kjer so sanirali poškodovane strehe od toče, prav tako na Miklavški ulici v Spodnjih Hočah, kjer so prekrili približno 50 kvadratnih metrov strehe in zamašili več lukenj v strehi, ki jih je povzročila toča.

Okoli 16. ure je območje občine Maribor zajelo neurje s točo. Aktivirani so bili poklicni gasilci iz Maribora in prostovoljna gasilska društva Maribor-mesto, Pobrežje, Studenci, Razvanje, Radvanje, Kamnica, Dogoše, Malečnik, Zrkovci, Brezje, Pekre, Hoče Rače in Hotinja vas.

Gasilci so izčrpali meteorno vodo iz 95 objektov in na 73 objektih s PVC folijo zasilno prekrili strehe, ki jih je poškodovala toča. O toči so poročali tudi s Svetega Duha na Ostrem Vrhu v občini Selnici ob Dravi. Gasilci so sicer zaradi poplavljenih kletnih prostorov posredovali tudi v Rušah, na območju občine Rače – Fram, v Dupleku – v Dvorjanah in Koreni in v Miklavžu na Dravskem polju.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja