728×90 – glava
728×90 – glava

Konec prejšnjega tedna in minuli vikend so imeli policisti Policijske uprave Maribor en kup dela

Podtaknjen požar?

V četrtek (22. septembra) so obravnavali požar na Puhovi ulici v Mariboru, v katerem je objekt v velikosti okoli 10x15m v celoti zgorel in nastalo je za okrog 10 tisoč evrov škode. Policisti, ki so opravili ogled kraja požara sumijo, da gre za požig, zato z zbiranjem obvestil in s policijsko preiskavo nadaljujejo.

Prijeli so dva vlomilca.

Prvega v sredo, ko so prejeli klic o storitvi kaznivega dejanja velike tatvine, na območju Melja v Mariboru. Prijeli so in odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, odredili 48-urno policijsko pridržanje in med preiskavo potrdili sum, da je omenjeni moški izvršil še več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, predvsem vlomov in tatvin. Te je izvrševal na območju Maribora in Šentilja, z njimi pa si je pridobil protipravno premoženjsko korist v skupni višini okoli 5.000 evrov. V četrtek ponoči je prišlo v Melju do nove tatvine. Tudi to pot so policisti storilca pri dejanju zasačili, gre za 36-letnega starega znanca Policije in njegovo 26- letno zunajzakonsko partnerico. Ker sta iz parkiranega vozila odtujila različne predmete, so policisti oba pridržali. V času pridržanja so policisti ugotovili, da je osumljenec v letošnjem letu izvršil tudi vlomno tatvino v podjetju na območju bivše Tovarne avtomobilov Maribor. Takrat si je protipravno prilastil več kosov različnega orodja v skupni vrednosti okoli 7.000 evrov. Zoper opisanega osumljenca je bilo v preteklosti podanih že več kazenskih ovadb za različna kazniva dejanja, predvsem za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete in s področja prepovedanih drog, za kar je bil tudi večkrat pravnomočno obsojen.

Dve hudi nesreči, dve smrtni žrtvi

V nedeljo, 25. septembra, tik pred 6. uro je prišlo do prometne nesreče na avtocesti A1 Ljubljana – Šentilj, med priključkoma Rogoza in Maribor Center (Ptujska cesta). V prometni nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, v nesreči pa je ena oseba umrla, še dve pa sta telesno poškodovani. Kot je razvidno iz policijskega poročila je do nesreče prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje.

V nedeljo, 25. septembra ob 19.02, je 18-letni voznik, vozil neregistrirano kolo z motorjem in pri zavijanju v levo, kljub zeleni luči, ni upošteval prednosti naravnost vozečih vozil v nasprotni smeri. V tistem času je po levem prometnem pasu naravnost, pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal neznani voznik, osebnega avtomobila znamke Opel, rdeče barve, karavan izvedbe, kateri je trčil v desni bočni del kolesa z motorjem. Po trčenju je nato voznik kolesa z motorjem še trčil v prednji del osebnega avtomobila Kia, katerega je po desnem prometnem pasu, pravilno iz nasprotne smeri, pripeljal 30-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je bil voznik kolesa z motorjem odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Maribor, kjer je kasneje umrl.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja