728×90 – glava
728×90 – glava

Na gradu Negova povezujejo turizem s kulinariko, kulturo in obujanjem starih običajev

Negova, predvsem pa čudovit grad, bo te dni prizorišče številnih dogodkov, ki povezujejo obujanje starih običajev, turizem s kulinariko in kulturo.

Ob svetovnem dnevu turizma, bo v torek (27. septembra) tam potekalo strokovno srečanje na temo Lokalna, regionalna gastronomija in turizem. Potekalo bo nekaj zanimivih predavanj, o vinskem turizmu bo spregovoril Aleš Gačnik, o lokalno pridelani hrani v turistični ponudbi bo govoril Janez Bogataj, Grad Negova v luči kulture in turizma bo predstavila Norma Bale, potem pa bo sledila predstavitev tipičnih jedi iz okolja, predstavitev tramincev, razstava zgodnjih jesenskih sort jabolk, to pa je tudi priložnost za voden ogled gradu in razstave, ki so na ogled v okviru Fotogradu.
V počastitev praznika občine Gornja Radgona, bo prihodnji petek 7. oktobra, na gradu Negova, koncert Komornega pevskega zbora Vita, Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer in Moškega vokalnega kvinteta Aeternum. Dan kasneje (8. oktobra, ob 9. ure dalje) Turistično društvo Negova – Spodnji Ivanjci pripravlja trgatev. V luči ohranjanja starih kmečkih običajev bodo obiskovalci lahko skočili v vlogo berača, pütarja ali nadzornika preše. Tako kot se na trgatvi spodobi, bo poskrbljeno za manjše okrepčilo.
Grad Negova z bogatim zeliščnim parkom in številnimi razstavami umetniških fotografij, je za širšo javnost odprt še do konca oktobra, od četrtka do nedelje tudi za individualne goste med 10.00 in 17.00 uro.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja