728×90 – glava
728×90 – glava

FOTO: Jesensko potepanje z Radiem Slovenske gorice

Za nami je letošnje jesensko potepanje, ki smo ga tudi tokrat pripravili skupaj s Turistično agencijo Relax.

Ogledali smo si Sarajevo, prestolnica z bogato in žalostno zgodovino. Na Baščaršiji smo si si privoščili čevapčiče in burek, sicer pa uživali v edinstveni mešanici kultur in verstev.

V Mostarju je zagotovo osrednja turistična točka stari most, ki so ga po uničenju v vojni, ponovno obnovili leta 2004. Na njem je zaplapolala tudi slovenska zastava, v rokah mladeniča, ki je skočil v hladno Neretvo.

V Medžugorje je zagotovo vsak od nas prišel s kakšno prošnjo, željo, domov pa z Marijino podobico. Romarski kraj je poznan po domnevnem Marijinem prikazovanju in čeprav katoliška cerkev teh ni uradno potrdila, Medžugorje vsak dan obišče ogromno vernikov, turistov.

Eden od postankov je bil v Jablanici, kjer je še danes viden porušen most in muzej ranjenih v bitki na Neretvi.

Kar dve noči in dva dni smo uživali v gostoljubnosti hotela Zenit v Neumu, ki je pomembno letovišče v Bosni in Hercegovini, saj njihova obala meri le dobrih 20 kilometrov.

Večina naših poslušalcev, popotnikov, je komaj čakala obiranje mandarin v dolini reke Neretve. Neretva je 225 km dolga reka, ki namaka velika polja in nasade mandarin v njeni delti. Kar nekaj sladkih mandarin smo prinesli tudi domov, sicer pa okusili tudi nekaj drugih dobrot, kot so pečene postrvi in brodet iz neretvanskih jegulj. Izbrali smo tudi kraja mandarin in se poveselili ob dalmatinski glasbi.

Na poti domov, smo se ustavili še v Splitu. Mesto je bilo prvotno zgrajeno okrog Dioklecijanove palače, danes pa je to veliko in živahno turistično središče v Dalmaciji.

Domov smo prinesli ogromno spominov na lepo preživeto jesensko potepanje, delček tega pa boste zagotovo začutili tudi ob gledanju fotografij.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja