728×90 – glava
728×90 – glava

Serija vlomov na območju PP Lenart

Vlomilci ne počivajo.

Minuli vikend so policisti na območju Policijske postaje Lenarta zabeležili več vlomov.
Neznanci so vlomili v stanovanjsko hišo v Lenartu. Odtujili so več zlatnine in mobilni telefon. Prav tako so zabeležili vlom v stanovanjsko hišo v Benediktu. Odnesli so več kosov zlatnine in nekaj denarja.

OPOZORILO

Policisti PP Lenart v zadnjem času beležimo povečano število vlomov v stanovanjske hiše in tudi stanovanja v stanovanjskih blokih. Vlomilci delujejo predvsem v večernem času. Najpogosteje vlamljajo v omenjene objekte v času od prvega somraka do 20.00 ure. Ob tem opazujejo in na podlagi tega vlamljajo v objekte, kjer je v samih objektih tema in vse mirno. Za vlomilce je to znak, da v objektu ni ljudi, saj v tem času še nihče ne leže k nočnemu počitku. Najpogosteje vlamljajo skozi balkonska vrata hiš in vrata pritličnih stanovanj v blokih.
Vsem občanom svetujemo, da v večernem času od prvega somraka pa do prihoda domov pustijo prižgane luči v kakšni sobi ali prižgan televizor. S tem bodo odvrnili vlomilce od njihove namere. Prav tako svetujemo, da ne puščajo vrednih predmetov (zlatnina in denar) na vidnih mestih.
Prav tako naprošamo, da v kolikor bodo opazili sumljive osebe, ki se zadržujejo okoli hiš in stanovanjskih blokov, da o tem takoj obvestijo policijo oz. pokličejo na 113.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja