728×90 – glava
728×90 – glava

Eko-Gastro projekt za več ekološko pridelanih živil v gostinskih obratih

Minuli ponedeljek je v Mariboru potekal zanimiv dogodek za gostince in ponudnike hrane v našem okolju.

Po okriljem iniciative Univerze v Mariboru so predstavili področje ekoloških živil v gastronomiji in projekt „Eko-Gastro“. Namen srečanja je predvsem informiranje osebja v gostinski dejavnosti o posebnostih ekoloških živil, njihovem prepoznavanju in vključevanju v gastronomsko ponudbo. Gre za nadgradnjo ideje o »zelenem« in »trajnostnem« turizmu in gastronomiji, s primeri kako udejanjati tudi v praksi. Naj za ilustracijo povemo, da je v Sloveniji od skupno okoli 4.500 ponudnikov hrane in napitkov v gostinstvu, njimi samo 8 takih, ki ekološka živila/hrano tudi ponujajo in to pregledno v skladu z zakonodajo tudi označijo.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja