728×90 – glava
728×90 – glava

Z ruške seje občinskega sveta

obcina ruse grbMinuli ponedeljek, (7. oktobra) so se na 18. redni seji sestali ruški občinski svetniki in svetnice. Župan občine Ruše Uroš Štanc je na dnevni red uvrstil 18 točk. Tako so med drugim imenovali nadomestnega člana Odbora za družbene dejavnosti in potrdili mandat članici občinskega sveta. Dosedanji član občinskega sveta Franc Sternad je namreč podal odstop, na njegovo mesto pa so imenovali Marino Šavora. Nato pa so po skrajšanem postopku potrdili rebalans letošnjega občinskega proračuna. O tem ruški župan Uroš Štanc:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/oktober/STANC 1 (8-OKT).mp3
Občina se bo za projekt Mariborske – Falske ceste zadolžila v višini 560 tisoč evrov, kar naj bi bilo tudi edino letošnje zadolževanje. Sicer so se svetniki  na včerajšnji seji v Rušah seznanili tudi z izvajanjem proračuna v prvih šestih mesecih letošnjega leta. Posebnosti ni, težave se pojavljajo le z določenimi izvajalci:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/oktober/STANC 2 (8-OKT).mp3
Občinski svet je potrdil še odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč za naselje Sončni grič v Logu. V drugi obravnavi  je bil odlok o občinskem prostorskem načrtu za poslovno cono Bezena, potrdili pa so tudi nove cene vrtca. Podrobneje o tem župan Štanc:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/oktober/STANC 3 (8-OKT).mp3
Ruški svetniki pa so včeraj potrdili tudi dokument identifikacije investicijskega projekta Glasbena šola Ruše:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/oktober/STANC 4 (8-OKT).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja