728×90 – glava
728×90 – glava

Dan zaščite in reševanja v Rušah navdušil okoli 400 radovednežev

Na Dnevu zaščite in reševanja, ki so ga v Rušah organizirali pretekli petek (16. junija) se je zbralo okoli 400 radovednežev, večinoma srednješolcev, ki so z zanimanjem spremljali predstavitev dela in opreme policistov, gasilcev in reševalcev.

Mariborski policisti so svojo predstavitev popestrili s prikazno vajo, v kateri so obravnavali oborožen rop. Storilca sta med begom povzročila
prometno nesrečo. Za bežečim roparjem so se pognali policisti Policijske postaje Ruše in vodnik službenega psa Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor ter ga obvladali, medtem ko so morali poškodovanemu pajdašu pomoč nuditi tudi gasilci in reševalci. Pozornost mladih so pritegnili tudi policisti drugih enot. Svoje delo in opremo so med drugim predstavili policisti Posebne policijske enote in Postaja prometne policije Maribor z vozilom z videonadzornim sistemom Provida in opremo za preverjanje psihofizičnega stanja voznikov ter laserskim merilnikom hitrosti, Policijska postaja za izravnalne ukrepe Maribor z vozilom »schengenbus«, poleg vodnikov službenih psov pa še konjeniki Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja