728×90 – glava
728×90 – glava

Konec tedna martinovanje v Lenartu in Cerkvenjaku

Potem ko so se slovenskogoriški vinogradniki minuli konec tedna predstavili na 2. Festivalu vin osrednjih Slovenskih goric, ki je potekal v Samostanski kleti v Sv. Trojici, pa se tačas že pripravljajo martinovanja.

Društvo vinogradnikov Lenart bo Martinovanje pripravilo že to soboto, 4. novembra, dopoldan. Začelo se bo s snetjem klopotca v krožišču ob Lenaparku, potem pa nadaljevalo na Trgu osvoboditve, v samem središču Lenarta, s tradicionalnim krstom mošta, spremljevalnimi kulturnimi in zabavnimi dogodki, v središču pa bo zagotovo pokušina mladih vin. Več predsednik Društva vinogradnikov Lenart, Marko Šebart:

POSNETEK: MARKO ŠEBART

      SEBART (2-NOV)

Ta vikend pa bodo martinovali tudi v Cerkvenjaku. Tamkajšnje Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina v sodelovanju z občino letos organizira martinovanje v nedeljo, 5. novembra s pričetkom ob 13. uri pred gasilskim domom v Cerkvenjaku. Prireditev bodo ob živi glasbi Veselih Jurovčanov popestrili tudi s kratkim kulturnim programov in s tradicionalnim krstom mošta. Za odličen mošt in vino bodo poskrbeli domači vinogradniki, članice Društva kmečkih deklet in žena bodo obiskovalce razvajale z okusnimi kulinaričnimi dobrotami, člani Turističnega društva Cerkvenjak pa bodo spekli kostanje.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja