728×90 – glava
728×90 – glava

Slovenskemu zajtrku se pridružuje tudi enota VDC Polž Lenart

V Sloveniji bomo v petek 17. novembra ponovno zaznamovali dan slovenske hrane.

Tako bo letos ponovno potekal tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kateremu se pridružujejo številne šole, vrtci in druge ustanove po vsej državi. Namen projekta je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena lokalne samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju. K vsemu temu teži tudi Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric, ki želi z Ovtarjevo ponudbo iz Slovenskih goric spodbujati nakup izdelkov in pridelkov neposredno na kmetijah. Tudi letos so se odločili za sodelovanje z VDC Polž, enoto Mravlja Lenart. Ta dan bodo za zajtrk uživali živila, kot so kruh, maslo, med, jabolka in jabolčni sok – vse lokalnega izvora. Zajtrkovali bodo v prostorih lenarške enote VDC Polž v petek 17. novembra med 8.15 in 9.00 uro.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja