728×90 – glava
728×90 – glava

Lenarški občinski svetniki niso potrdili zaključnega računa lanskega proračuna

janez-krambergerObčinski svet v Lenartu  je na četrtkovi seji potrdil nekaj za občane pomembnih zadev. Tako so svetniki sprejeli elaborata, ki se nanašata na vodooskrbo in ravnanje s komunalnimi odpadki. Kot je znano in kot nam je potrdil tudi lenarški župan magister Janez Kramberger, so se tukajšnji župani dogovorili, da bosta v vseh občinah Upravne enote Lenart ceni vode in odvoza odpadkov poenoteni:

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/marec/IVEK 1 (28-MAR).mp3

Je pa na seji občinskega sveta v Lenartu prišlo do zanimive in tudi nepričakovane situacije; občinski svet namreč ni potrdil zaključnega računa proračuna Občine Lenart za leto 2013:

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/marec/IVEK 2 (28-MAR).mp3

Dodajmo, da so svetniki v nadaljevanju seje podali pozitivno mnenje k imenovanju ravnateljev osnovnih šol v Lenartu in Voličini, prav tako so na novo imenovali občinsko volilno komisijo, v kateri morajo po novem sodelovati občani in ne več občinski funkcionarji. Potrdili so tudi sklep o ustanovitvi javnega dobra, v katerem so opredelili zemljišča, ki imajo po novem ta status, in za ta zemljišča občina ne bo plačevala davka na nepremičnine. Sicer pa se to še nekaj časa ne bo zgodilo, saj je danes Ustavno sodišče razveljavilo nepremičninski zakon. In kako to potezo sodnikov komentira lenarški župan?

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/marec/IVEK 3 (28-MAR).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja