728×90 – glava
728×90 – glava

V Markovcih bodo izbirali naj krof

Krofi so daleč najbolj znana in priljubljena pustna hrana, a slovenska kulinarika pozna še vrsto jedi, ki veljajo za tipično pustne.

Nekatere so skoraj pozabljene, druge so stalnica zimskih jedilnikov, vsem pa je skupno, da so, kot se za pust spodobi, mastne. Društvo podeželskih žena Markovci in svetovalna služba za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Ptuj letos pripravljajo že 17. ocenjevanje pustnih krofov. Naj krof bodo izbrali to soboto, nam je povedala Slavica Strelec iz Kmetijske svetovalne službe Ptuj:

POSNETEK: SLAVICA STRELEC

      STRELEC (1-FEB)

Krofe bo ocenjevala, in tudi izbrala najboljšega, strokovna komisija. Marija Horvat, učiteljica praktičnega pouka na živilski šoli Izobraževalnega centra Piramida v Mariboru poudarja, da moramo krofe izdelati iz kvalitetnih sestavin in se dosledno držati tudi postopka priprave. Horvatova tudi razlaga, kaj „naj“ krof loči od drugih oz. kaj je pomembno pri ocenjevanju:

POSNETEK: MARIJA HORVAT 

      HORVAT (1-FEB)

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja