728×90 – glava
728×90 – glava

Bo v Lenartu delo izgubilo 500 zaposlenih v Prevent Halogu?

      HAUSER%201%20(7-AVG)

Direktor Prevent Haloga Lenart Mitja Hauser naj bi na torkovem zboru delavcev zaposlenim sporočil, da bo najverjetneje 500 zaposlenih v tej lenarški družbi ostalo brez zaposlitve. Podjetje naj bi namreč izgubilo posel šivanja avtomobilske konfekcije za nemško multinacionalko Daimler, za katerega v Halogu opravijo več kot 90-odstotkov proizvodnje. V teh dneh so jih iz Daimlerja namreč obvestili o enostranski prekinitvi pogodbe. Proizvodnja naj bi se nadaljevala   na Češkem, Prevent Halog pa se je tako znašel v resnih težavah. Situacijo je za našo radijsko postajo komentiral direktor Prevent Haloga v Lenartu, Mitja Hauser.

Hauser zaenkrat še ni želel govoriti o pravnih možnostih, ki jih imajo v Preventu zaradi enostranske prekinitve pogodbe, saj trenutno z Daimlerjem potekajo pogajanja in dogovarjanja, kako naprej.

Kot dodaja Hauser, so se v podjetju kljub še ne dorečeni situaciji čutili dolžne o dogajanju obvestiti zaposlene in jih seznaniti tudi z možnostjo odpuščanja, četudi je to le ena, najbolj črna, izmed vseh možnih situacij.

Možnost je tudi prerazporeditev zaposlenih v podjetje TBP, o čemer prav tako tečejo pogovori. Je pa Hauser zanikal govorice, da so delavci trenutno na čakanju:

Na informacijo o morebitnem odpuščanju v lenaškem Halogu se je odzvala tudi sindikalistka Breda Črnčec iz podravske organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije: “Ko bomo imeli te informacije, bomo takoj pozvali svoje člane, da se z njimi sestanemo, preučimo nastalo situacijo in se odločimo, kakšna naj bo naša reakcija”, je povedala. Občina Lenart sicer prav zaradi velikega števila zaposlenih v podjetjih TBP in Prevent Halog beleži relativno nizko stopnjo brezposelnosti, ki je pod slovenskim povprečjem.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja