728×90 – glava
728×90 – glava

Društvo “Godi mi” zbira “Selniške zgodbe skozi čas”

Rokodelsko, izobraževalno in turistično društvo Godi mi je objavilo natečaj »SELNIŠKE ZGODBE SKOZI ČAS«.

Vse do konca leta v tem okviru in v sodelovanju z Mariborsko knjižnico – Enota Selnica ob Dravi, partnerjem v tem projektu, zbirajo fotografije, zgodbe, recepte in spomine.Poslanstvo društva je med drugim ohranjanje kulturne, naravne in tehniške dediščine kraja. Le to v veliki meri obstaja le v ustnem izročilu, zato so se v društvu Godi mi odločili, da ga tudi zapišejo in za naše zanamce ohranijo tudi v avdiovizualni obliki.

Najbolj so veseli zgodb, ki opisujejo osebne spomine, anekdote, avanture, stavbe skozi čas (npr. občinska stavba, …), domače obrti, ki so že izginile v kraju, ali pa še nadaljujejo tradicijo (npr. čevljarstvo, kovaštvo…), prehranjevalne navade nekoč (tudi recepte), nenavadne naravne in nadnaravne pojave, vraževerja, naravne, kulturne ter tehniške spomenike in z njimi povezane zgodbe (npr. kapelice, mokrišča, mlini, žage…). Vse zgodbe morajo biti vsebinsko vezane na Selnico ob Dravi in njene zaselke, še posebej pa so veseli slikovnega gradiva (fotografije, risbe).

Kratke zgodbe bodo objavili v monografiji »Selniške zgodbe skozi čas: o ljudeh, zgodovini, naravni, kulturni in tehniški dediščini«.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja