728×90 – glava
728×90 – glava

Maribor kot Evropsko mesto športa spodbuja organizacijo še več športnih prireditev

Maribor je pridobil naziv Evropsko mesto športa 2018, in sicer na podlagi vlaganja v športno infrastrukturo, povečanja športnega turizma in aktivnega športnega dogajanja, ki ga skozi vsa leta izvajajo športna društva, zveze in posamezna podjetja.

V občini se zavedajo, da je organizacija športnih prireditev in dogodkov velik finančni zalogaj, ki marsikateremu izvajalcu predstavlja izziv pri organizaciji. Prav zato so si v projektu Evropsko mesto športa zastavili cilj, da del sredstev namenijo sofinanciranju dogodkov in prireditev, ki so se že oz. se bodo organizirale v MO Maribor v letošnjem letu. Občina bo prijaviteljem na razpis, ki izpolnjujejo pogoje, sofinancirala prireditve in dogodke v višini 500 evrov. Na voljo je sicer 25 tisoč evrov. Govori župan Andrej Fištravec:

POSNETEK: ANDREJ FIŠTRAVEC

      FISTRAVEC (10-SEP)

V okviru projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 bodo med 10. in 21. septembrom tudi izvajali kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa. V urbanem središču mesta bodo na več točkah postavili športne poligone, ki bodo tako postali pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja