728×90 – glava
728×90 – glava

Najpogosteje zagori v domači kuhinji

Statistični podatki navajajo, da nastane okoli 60 % požarov v domačem okolju, da je tam tudi okoli 70 % smrtnih žrtev zaradi požarov in da četrtina požarov v domačem okolju nastane med 22. in 6. uro. Da najpogosteje zagori v kuhinji je logično, saj je v njej veliko naprav, ki oddajajo toploto.

Obstaja večna dilema o tem, kateri štedilniki so varnejši – plinski ali električni. Odgovor je preprost, varni so oboji, če so tehnično brezhibni in če z njimi rokujemo po predpisih varnega dela. Najbolj nevarni za nastanek požara pri pozabljeni hrani, ki jo pripravljamo, so sicer klasični električni štedilniki. To so štedilniki, pri katerih kuhalna plošča še nima termostata za kontrolo temperature, opozarja Oskar Neuvirt, višji gasilski častnik iz Malečnika in glede požarne varnosti v kuhinji svetuje:

POSNETEK: OSKAR NEUVIRT

      OSKAR (27-SEP)

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja