728×90 – glava
728×90 – glava

Lenarško območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo med bolj dejavnimi

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo Lenart, ki ga vodi Andrej Kocbek, je v letošnjem letu že organiziralo nekaj večjih dogodkov.

Tako so med drugim postavili tri obeležja v povezavi s slovensko osamosvojitveno vojno leta 1991, in sicer v parku doktorja Jožeta Pučnika v Lenartu, v Cerkvenjaku in v spominskem parku v Radencih. Naslednja njihova aktivnost, ki jo bodo izvedi 20. oktobra, pa je strokovna ekskurzija veteranov vojne za Slovenijo v Kočevsko Reko, kjer so potekale priprave na slovensko osamosvojitveno vojno, naš sogovornik Andrej Kocbek pa je bil tam poveljnik 710. učenega centra:

POSNETEK: ANDREJ KOCBEK

      KOCBEK (9-OKT)

Omenimo še 22. oktober, ko lenarško območno združenje veteranov vojne za Slovenijo organizira ekskurzijo za vseh sedem osnovnih šol na območju Upravne enote Lenart – 49 učencev se bo odpravilo na območja vojnih dogodkov v Pesnici in Šentilju. Konec meseca pripravljajo še družabne igre in druženja na tradicionalnem kostanjevem pikniku, v novembru pa med drugim odkritje spominskega obeležja na stavbi bivšega lenarškega Centrovoda, kjer je bilo v času priprav na osamosvojitev tajno skladišče vojaške opreme. Do konca novembra se bodo zvrstili še predavanji o dogodkih med osamosvojitveno vojno na osnovnih šolah Sveta Ana in Cerkvenjak ter ob Dnevu Rudolfa Maistra predavanje doktorja Marjana Toša o Maistrovih slovenskogoriških sodelavcih in podpornikih.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja