728×90 – glava
728×90 – glava

Vloga zadrug pri oskrbi Javnih zavodov

Ob svetovnem dnevu hrane, v sredini meseca oktobra, v času, ko je pridelkov na naših poljih in nasadih v izobilju, se je tudi slovenska javnost bolj ukvarjala z vprašanjem kako najranljivejšim skupinam slovenskega prebivalstva, otrokom, bolnikom in starostnikom, omogočiti več lokalno pridelane hrane.

Za več lokalnih pridelkov v javnih zavodih si prizadevajo tudi v Zadružni zvezi Slovenije. O vlogi zadrug pri oskrbi javnih zavodov je spregovoril tudi Peter vrisk, predsednik slovenskih zadružnikov:

POSNETEK: PETER VRISK

      VRISK

Dan slovenske hrane, ki ga od leta 2012 obeležujemo tretji petek v novembru, pa bo letos v središče postavil še pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane. V zadnjih desetletjih je namreč izginilo več rodovitnih tal, ta trend pa se nadaljuje, zato je treba s tlemi pravilno ravnati, so opozorili na kmetijskem ministrstvu.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja