728×90 – glava
728×90 – glava

Benediški gasilci z novo termo kamero

Prostovoljni gasilci iz Benedikta so od konca lanskega leta bogatejši za pomembno pridobitev. S strani Uprave za zaščito in reševanje so prejeli 10.000,00 € vredno termo kamero, ki je v zadnjem času postala pomemben del gasilske opreme, saj je gasilcem v veliko pomoč pri odkrivanju še tlečih žarišč.

S kamero najlažje odkrijejo tudi morebitna živa bitja, na mestu požara pa lahko po končanem gašenju z njo preverijo pogorišče in okolico ter se prepričajo, da ni več žarišč, ki bi lahko povzročila ponovni vžig. V imenu Uprave za zaščito in reševanje je termo kamero poveljniku PDG Benedikt Francu Laknerju izročil predsednik Gasilske zveze Lenart Leopold Omerzu.

Doslej so tovrstno kamero imeli le prostovoljni gasilci iz Lenarta, tako da je nova kamera dobrodošla ne le za benediške gasilce, pač pa tudi za celotno območje. Lakner je ob tem dejal, so v Benediktu v letošnjem letu imeli dva večja požara in nekaj manjših posredovanj, v društvu pa imajo 33 operativcev. Želja društva je, da bi leta 2017, ko bodo zaznamovali 90-letnico obstoja, kupili novo gasilsko vozilo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja