728×90 – glava
728×90 – glava

BOB LETA “Nekdo, ki zasluži 20 tisoč evrov, težko razume, kako se počuti nekdo, ki nima za kruh.”

V soboto zvečer je bila v SNG Maribor slovesna razglasitev Boba leta – po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene v preteklem letu v omenjenem časopisu.

16. Bob leta je prejel predsednik Društva gostincev Pohorja Maksimiljan Klančnik za svojo izjavo: “Nekdo, ki zasluži 20 tisoč evrov, težko razume, kako se počuti nekdo, ki nima za kruh.”

Od skupno 26.918 prejetih glasov so bralci in širša slovenska javnost zmagovalni izjavi Maksimiljana Klančnika namenili 5073 glasov in jo tako postavili na prvo mesto, pred preostalimi nominiranimi izjavami. Na drugo mesto se je uvrstila izjava Francija Petka, poveljnika Gasilske zveze Slovenije (“Slovenci smo dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko je najtežje, in da nam vrednote, kot so prostovoljstvo, solidarnost ter dobrodelnost, niso tuje, so del nas in naše kulture.”), na tretje pa izjava pesnice Neže Maurer (“Ne bi menjala svoje še tako težke mladosti za današnjo mladost. Ker mi smo imeli vedno perspektivo.”).

Slovesne razglasitve Boba leta 2014 v mariborskem gledališču se je udeležila vrsta znanih osebnosti, program je že petič zapored povezoval gledališki in filmski igralec ter stand up komik Tadej Toš, prireditev pa je neposredno prenašala nacionalna televizija. Od leta 1999, odkar časnik Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali glasbenik Vlado Kreslin, sociolog Matjaž Hanžek, tedanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar, urednik pri Cankarjevi založbi Zdravko Duša, igralec Polde Bibič, univerzitetni profesor prava Lojze Ude, primarij Kurt Kancler, tedanji predsednik vlade Janez Janša, kardinal Franc Rode, sekretar Društva gluhih, naglušnih Podravja Milan Kotnik, igralec Matjaž Javšnik, pravnik Ciril Ribičič, igralec Peter Boštjančič, čistilka Jelka Bobonja in učiteljica Bojana Potočnik.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja