728×90 – glava
728×90 – glava

Vandrali smo po znanje na podeželje

Projekt “Po znanje na podeželje”, ki ga izvaja LAS Ovtar Slovenskih goric, spremlja tudi naša ekipa. Danes sta Romana in Maks v okviru oddaje Kam pa danes vandrava obiskala Ivana Vajngerla iz Zg. Porčiča, ki se ukvarja s pletarstvom. 

Širjenje znanja z delavnicami 

Na območju LAS Ovtar Slovenskih goric velikokrat srečamo stara znanja in obrti, ki jih z modrostjo, bogatimi izkušnjami in življensko skromnostjo ohranjajo Slovenjegoričani. Danes lahko opazimo, da se število ljudi, ki jih mika utrip podeželja, pridobivanje skoraj pozabljenih znanj, povečuje. Ljudje na podeželeju tako dobivajo priložnost, da znanja prenesejo na druge ali mlajše generacije. Ravno to pa je namen projekta, saj se bodo v njegovem okviru odvijale delavnice, ki so namenjene vsem starostnim skupinam, še posebej pa jih priporočajo družinam z otroki in organiziranim obiskom osnovnih šol.

Pletarstvo in lesarstvo sta Ivanova hobija 

Ivan Vajngerl v zimskih mesecih uživa v ustvarjanju različnih izdelkov domačih obrti v pletarstvu in lesarstvu. Obojega se je naučil od starejših mojstrov. Danes, na vandranju, sta si Romana in Maks ogledala delavnico, kjer Ivan ustavarja. Prav danes pa je potekala tudi otvoritev “učilnice” v kateri bodo udeleženci imeli možnost plesti izdelke iz šibja.

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja