728×90 – glava
728×90 – glava

Spomnimo se Prešernovih fig in njegove Julije

Slovenski kulturni praznik bodo slovenjegoriške in okoliške občine obeležile s kulturnimi programi, ki bodo potekali od 5. do 8. februarja. 

Lenart

V Domu kulture bo počastitev v spomin največjemu slovenskemu pesniku potekala v petek, 6. februarja. V kulturnem programu bodo nastopili Mladinski pevski zbor OŠ Lenart, Ženski trio Amadeus, tudi individualisti Lara Šalamun, Martina Fridl, Katarina Leš, Tanja Dvoršak in Izza Waldhutter. Pridružili se jim bodo še učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart. Slavnostna govornica bo tokrat Stanka Devjak. 

Sv. Jurij v Slovenskih goricah

V kulturnem domu Jurovski Dol se bodo pesniku poklonili prav tako v petek, 6. februarja, kjer bodo priredili kulturi program z Jurovskim oktetom in Vokalno skupino KD Ivan Cankar. Na odru bo zaslediti tudi učence Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol z deklamacijami, folklorno skupino Šleka pac, solistko na klavirju, trio flavtami ter mladinskim pevskim zborom. Ob priložnosti bodo Vidi Ornik, Aniti Sarjaš, Andreju Gorjupu in OŠ Jožeta Hudalesa podelili priznanja kulturnega društva za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti.

Sv. Trojica

Ob isti uri in na isti dan bodo kulturni program izvedli še v kulturnem domu Sv. Trojica, kjer bosta proslavo obogatila dva domača umetnika, in sicer Ivan Vajngerl, ki skrbi za ohranjanje domačih obrti in etnološko kulturno dediščino ter Ivo Štrakl, ki se s klasično grafiko, oblikovanjem in slikarstvom ukvarja že od mladosti.

Sv. Ana

Kulturna prireditev, z naslovom Moja Slovenija, se bo 5. februarja v četrtek odvila še v Kulturno – Turističnem centru Sveta Ana. Na njej bodo učencem OŠ Sveta Ana podeljene tudi Male Prešernove nagrade.

Gornja Radgona

V nedeljo, 8. februarja, pa bodo slovesno prireditev ob 18.00 uri izvedli še v tamkajšnjem Domu kulture, v katerem bodo sodelovali Janja Vidmar, ki je letošnja slavnostna govornica, z glasbo bo postregla Nuša Drašček, z razstavo pa Robert Junak.

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja