728×90 – glava
728×90 – glava

Minuli vikend zabeleženih več vlomov in tatvin

Dogodki in pojavi minuli vikend. 

 Maribor 

Kot poročajo iz OKC PU Maribor, so v preteklem vikendu obravnavali skupno 43 prometnih nesreč, v katerih so se ena oseba huje in 15 lažje poškodovale, pri ostalih nesrečah pa je nastala materialna škoda. Prometna nesreča s hujšo telesno poškodbo se je zgodila minuli petek, in sicer zaradi nepravilnega prehitevanja. Proti prekrškarju se bo podala kazenska ovadba.

Na področju kriminalitete so zabeležili 56 novih kaznivih dejanj, med njimi prevladujejo tatvine, vlomi in poškodovanje tuje lastnine. Na področju kršenja javnega reda in miru pa so policisti 18 krat posredovali na javnem kraju in 24 krat v zasebnih prostorih. Trije od teh kršiteljev so bili tudi pridržani, saj se kljub intervenciji niso umirili.

Pogostejšo kontrolo z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju mesta Maribor. Pešče pa opozarjajo na uporabo površin namenjene peščem.

Lenart

Lenarški policisti pa so na področju Slovenskih goric, med drugim, obravnavali tatvine, tudi pretep in dva vloma. Od slednjega vlom v kletne prostore, kjer je storilec odtujil kolo v vrednosti 700 evrov, neznani storilec pa je v Lenartu poskušal vlomiti v stanovanjski blok, kar mu ni uspelo. Poškodoval pa je vhodna vrata in naredil škodo v vrednosti 200 evrov. Za njim še poizvedujejo.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja