728×90 – glava
728×90 – glava

ŠOUROCK znova odkriva glasbene potenciale

Študentska organizacija Univerze (ŠOUM) v Mariboru z natečajem ŠOUROCK že vrsto let neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam daje možnost, da pokažejo svoj potencial. Rok za letošnjo prijavo je do devetega marca. 

V okviru omenjenega natečaja se je v prejšnjih 11-ih izvedbah pokazalo že okoli 300 nadebudnih glasbenikov, ki so pokazali svojo ustvarjalnost. Ambasador letošnjega natečaja je legendarni bobnar, skupine Elvis Jackson, Marko Soršak.

Kdo se lahko prijavi na natečaj? 

Na razpisu lahko sodelujejo zasedbe, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo ter imajo demo posnetek na zgoščenki in repertoar šestih skladb, od katerih mora biti vsaj polovica avtorskih. Skupine, ki bodo izbrane, se bodo na ŠTUK-u v Mariboru pomerile na treh predizborih, ki bodo potekale 30. marca ter 13. in 20. aprila. Zmagovalna zasedba vsakega predizbora se bo petega maja uvrstila v veliki finale.

Zmagovalci na odre najodmevnejših slovenskih festivalov 

Zmagovalni ekipi natečaja je, med drugim, zagotovljen nastop na letošnjih Lampiončkih, Festivalu Lent, festivalu Gora Rocka ter tudi na festivalu Schengenfest.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja