728×90 – glava
728×90 – glava

Kaj imata skupnega Kam le čas beži in Mi gremo pa na morje?

Štirje kovači je legendarna narodnozabavna zasedba, ki so jo leta 1954 ustanovili štirje fantje, zaposleni v kovaški industriji Tovarne kos v Slovenj Gradcu: Tone Breznik, Maks Klančnik, Tine Lakovšek in Franc Šegovc. In ena njihovih največjih uspešnic je skladba Kam le čas beži.

Čuki so svojo glasbeno pot začeli leta 1989. Ustanovni člani so bili Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Vinko Cankar ter Marjan Malovrh. Leta 1990 so izdali svojo prvo kaseto Na licu bela solza, leto pozneje pa kaseto Rdeča mašna. Obe kaseti sta izšli v zlati nakladi. Skladba Mi gremo pa na morje je izšla na istoimenskem albumu leta 2006.

In kaj imata ti dve zasedbi skupnega? Oziroma, kaj imata skupnega skladbi Kam le čas beži in Mi gremo pa na morje?

Če pomislimo, da se letos z našimi poslušalci na morje odpravljamo že sedmič (Pravljično število!), nam bo takoj malo bolj jasno.

Da si osvežimo spomin: 2009 – Stari grad (otok Hvar), 2010 – Vela luka (Korčula), 2011 – Gradac (Makarska riviera), 2012 – Supetar (Otok Brač), 2013 – Zadar (Severna Dalmacija) in 2014 – Jelsa (Otok Hvar).

In kam se odpravljamo letos? Turistična agencija Relax, s katero pri organizaciji naših počitnic uspešno sodelujemo že od vsega začetka, nam je pripravila odličen aranžma v Črni gori, v Budvi, natančneje na Slovenski plaži. Seveda vas vabimo, da greste z nami. Tudi letos se bomo imeli nepozabno! Od 6. do 13. junija.

Za lažje čakanje, pa za obujanje spominov in delanje luštov pa nekaj fotk iz preteklih letovanj:

 

Sorodni prispevki

1 komentar

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja