728×90 – glava
728×90 – glava

Odprta vrata galerije Krajnc v Lenartu

Konrad Krajnc je sicer svojo zasebno galerijo v Lenartu odprl že leta 1992. Trenutno so v njej, poleg stalne zbirke, na ogled tudi dela nastala na zadnji delavnici za mlade, ki že vrsto let poteka na otoku Krku. 

Dan odprtih vrat in pokušina vina

Samostojni umetnik ta konec tedna ponuja še dodaten razlog za obisk galerije. Jutri, med 9.00 in 13.00 uro, pripravlja namreč dan odprtih vrat in pokušino domačega bio vina, ki ga prideluje sam.

Izkušnje in znanje nabiral tudi v tujini

Krajnc se je rodil leta 1944 v Selcih. V letih od 1974 do 1978 je obiskoval večerno likovno šolo pri likovnem društvu Angel Besednjak v Mariboru, kasneje je bil tudi na krajšem študijskem izpopolnjevanju v Parizu.

V statusu samostojnega umetnika, organizira in z ateljejskim delom in slikanjem vodi v naravi likovne delavnice za mlade ter tudi mednarodno poletno likovno delavnico na otoku Krk. Za svoja razstavljena dela doma in v tujini je prejel več nagrad.

O Krajnčevem slikarskem pristopu

Umetnostni zgodovinar Vlado Sagadin je o Krajncu zapisal:

Krajnčev slikarski pristop je izrazito neprizanesljiv. Neprizanesljiv do žive narave, ki nas obdaja, kajti jemlje ji velik del faktografske verodostojnosti, da bi nato v svoji slikarski umetniški priredbi bil prizanesljiv tudi do sebe, ko izvaja prečiščevalski slikarski postopek v iskanju optimalne kompozicijske, barvno harmonične, simbolno-pripovedne in likovno estetske rešitve.”

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja