728×90 – glava
728×90 – glava
KULTURA ŽIVI TUDI MED MLADIMI

KULTURA ŽIVI TUDI MED MLADIMI

Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lenart pokriva kulturno dejavnost na območju upravne enote Lenart, že vrsto let pa pod njihovim okriljem pripravljajo tudi srečanja otroških lutkovnih, folklornih, plesnih in gledaliških skupin ter pevskih zborov. Ta srečanja se bodo, z izjemo Plesnih meglic, zvrstila prav v mesecu marcu.

Luktarije – Srečanje lutkovnih skupin delujočih na območju upravne enote Lenart bo v četrtek 5. marca, v Domu kulture v Bendiktu.

Diči diči diča – Srečanje otroških folklornih skupin bo v četrtek 12. marca, v Kulturnem domu v Jurovskem Dolu.

Kaj pa odrasli?
Si za ples? Sem za ples! – Srečanje odraslih folklornih skupin bo v petek 20. marca, v kulturnem domu v Lenartu.

Otroški oder – Srečanje otroških gledaliških skupin bo v četrtek 26. marca, v Kulturnem domu v Jurovskem Dolu.

Čričkov in Slavčkov gaj – Nastop otroških in mladinskih pevskih zborov iz osnovnih šol Benedikt, Cerkvenjak-Vitomarci, Jurovski Dol, Lenart, Sv. Ana, Sv. Trojica in Voličina bo v torek, 31. marca v kulturnem domu v Sv. Trojici.

Javni sklad za kulturne dejavnosti servis za kulturnike

Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lenart pokriva kulturno dejavnost na območju upravne enote Lenart (občine Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sv. Ana, Sv. Trojica in Sv. Jurij v Slovenskih goricah). V Slovenskih goricah je razvita bogata društvena dejavnost. Društev, ki izvajajo kulturne dejavnosti je 42; gre za kulturna društva, društva upokojencev, turistična društva, gasilsko društvo, društvo invalidov in kulturne skupine iz Varstveno-delovnega centra Mravlja Lenart. Kot pravi Breda Slavinec, vodja območne izpostave, sklad opravlja povezovalno, informativno, koordinacijsko in svetovalno vlogo med društvi in skupinami našega območja.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X