728×90 – glava
728×90 – glava

Na cesti umrl motorist – povzročiteljica pobegnila

Danes ponoči okrog 1. ure je na avtocesti med Mariborom in Šentiljem prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 43-letni voznik motornega kolesa. Kot so sporočili iz policije, je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zbila motorista, ki je vozil pred njo.

Povzročiteljica, doma iz okolice Gradca, je peljala iz smeri Maribora v smeri Šentilja, malo naprej od cestninske postaje Spodnje Dobrenje na viaduktu Kresnica, kjer je dohitela 43 letnega voznika motornega kolesa doma iz okolice Maribora, ki je vozil v isti smeri.

Povzročiteljica je z desno polovico sprednjega dela svojega avtomobila, na sredini voznega pasu avtoceste, trčila v zadnji del motornega kolesa. Po trčenju je voznica pričela zavirati, prav tako pa je ves čas od mesta trčenja s svojim vozilom pred seboj potiskala motorno kolo. Povzročiteljica je nato svoje vozilo ustavila na pasu za počasna vozila ob desnem robu vozišča, vozilo zaklenila in kraj zapustila peš ne da bi nudila pomoč ponesrečenemu, ki je na kraju podlegel poškodbam.

Policisti so jo s pomočjo avstrijskih varnostnih organov izsledili in ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola (alkotest pokazal 0,47 mg alkohola na liter izdihanega zraka). Zoper njo bodo podali kazensko ovadbo.

Policija morebitne očividce prosi za dodatne informacije.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja