728×90 – glava
728×90 – glava

Joško Manfreda za RSG: “Osem občinskih svetnikov je pokazalo svoje pravo lice”

Kot je v današnji dopoldanski oddaji Dober dan gospod župan dejal Manfreda, župan občine Lovrenc na Pohorju, že po kar štirih sejah novoizvoljenega občinskega sveta z obžalovanjem ugotavlja, da le-ti ne izpolnjujejo njegovih pričakovanj o delovanju v skupno dobro. 

Kot pravi omenjeni župan, ki  so mu lani občani zaupali že drugi mandat, se je sodelovanja z novoizvoljenimi kandidati občinskega sveta veselil, saj so se ti predstavili kot iskalci novih idej, volunterji, športni in kulturni entuziasti, “še več, govorili so o tem, da hočejo delati dobro, se med seboj poslušati in slišati,” še dodaja župan.

Jabolko spora vidi v porazu njihovega županskega kandidata 

Vendar pa je temu vse prej kot tako, saj je občinski svet z osmimi glasovi proti štirim, brez ustrezne vsebinske obrazložitve, v drugem branju 11. februarja, zavrnil sprejem občinskega proračuna za tekoče leto. “Na ta način je osem občinskih svetnikov pokazalo svoje pravo lice. Očitno jim ni mar za razvoj in prihodnost naše občine, pač pa je za njih bolj važno to, da z argumentom neformalne koalicije uveljavijo svojo voljo. Vidi se, da kar ne morejo preboleti poraza svojega županskega kandidata,” še razočaran pristavi Manfreda.

Ogrožajo se projekti sofinancirani s strani Evropske unije

V primeru, da občina nima sprejetega proračuna, nastopi namreč obdobje začasnega financiranja, ki v občini sedaj velja tri mesece – do konca marca. V tem primeru se upravičenci, ki se financirajo iz občinskega proračuna, začasno financirajo po prejšnjem. S tem, ko se novega  proračuna ne sprejme, pa ni mogoče začeti z novimi nalogami, ki so, po besedah župana, nujno potrebne za razvoj občine. Na ta način se hkrati ogroža tudi doseganje postavljenih ciljev v okviru projektov, ki so sofinancirani s strani Evropske unije.

Naslednja seja je predvidena 25. marca, o njej bomo še poročali. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja