728×90 – glava
728×90 – glava

V občini Sv. Ana letošnji proračun za 600 tisoč evrov lažji od lanskega

V omenjeni občini bo, zaradi nižje povprečnine in manj državnih sofinancerskih sredstev za investicije, kar znese okoli 160 tisoč evrov, letošnji proračun v primerjavi z lanskim znižan za 600 tisoč evrov. 

Kljub temu pa bodo skušali realizirati zastavljene investicije. Tako naj bi v strnjenem delu Svete Ane zgradili nekaj pločnikov in javne razsvetljave, preplastili bodo tudi lokalno cesto Zgornja Ščavnica – Črnic v dolžini okoli 800 metrov.

Računajo tudi na zasebni kapital 

Zraven tega naj bi nekaj zemljišč komunalno opremili, v določenih naseljih pa bi bilo potrebno urediti še vodovodno omrežje. Ob tem v občinski upravi na Sveti Ani poudarjajo, da naj bi se letos lotili še gradnje večstanovanjskega objekta, pri tem projektu pa računajo tudi na zasebni kapital, saj občina sama takšne investicije ni sposobna izvesti.

Sorodni prispevki

4 komentarjev

 1. Drago Weinhandl

  Zdaj pa ne vem, ali anovški svetniki nismo sprejeli “ta pravega” proračuna in obstaja drugi tajni ali kaj, ker po veljavnem bi naj proračun imel presežek v višini 47.351 EUR.

  Reply
  1. Drago Weinhandl

   Popravek: pri drugem branju se je presežek povečal na 62.689 EUR, razlika je torej 220.000 EUR.

   Reply
 2. urednistvo

  Podatke nam je posredoval župan občine Sv. Ana, objavljeni pa so tudi v zadnji številki Ovtarjevih novic.

  Reply
  1. Drago Weinhandl

   Kako značilno, bom ga povprašal na naslednji seji občinskega sveta. Hvala, ker ste navedli še Ovtarjeve novice, ker mi je ušlo.
   Uradni podatki so objavljeni na spletni strani občine (hitra povezava: Proračun in seveda v medobčinskem uradnem vestniku).

   Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja