728×90 – glava
728×90 – glava

Stanovalci bloka na Trgu osvoboditve Lenart: “Kje je denar iz rezervnega sklada?”

Čeprav so stanovalci bloka na Trgu osvoboditve v Lenartu v rezervni sklad vplačali že blizu 200 tisoč evrov, sedaj denarja za obnovitev pročelja nimajo. Prejšnji upravljavec Servostan ga namreč po dobrih štirih mesecih še ni nakazal novemu upravljavcu. 

Kot poroča časnik Večer, so stanovalci treh vhodov stanovanjskega bloka te dni že precej ogorčeni, saj še vedno ne vedo, ali bo njihov blok naposled le dobil novo pročelje. Bivši upravljalec, podjetje Servostan, je namreč od stanovalcev v zadnjih osmih letih prejemal vplačila za rezervni sklad, denarja pa še vedno ni predal novemu upravljalcu Tvoj dom.

Namesto osnovnega zneska so plačevali bistveno več

Namesto osnovnega in obveznega zneska 19 evrov mesečno so vplačevali po 61 do 79 evrov, odvisno od velikosti stanovanja. Tako se je po besedah ene stanovalke, v osmih letih nabralo dovolj denarja, blizu 200 tisoč evrov, da so se že v letu 2013, nazadnje pa junija 2014, pričeli resno pogovarjati o popravilu pročelja. Bloku iz 1969 je namreč že pred leti odpadel velik del ometa na pročelju, zateka pa tudi iz dotrajane strehe.

Neporavnane obveznosti pripeljale do izjalovitve obnove

Kot še zapišejo v Večeru, so leta 2014 že imeli predračun izvajalca, obrtne zadruge Lipa, in dobili naj bi še nekaj dodatnega denarja iz ekosklada, a se je vse skupaj izjalovilo, saj se Servostan ni lotil obnove. Ker ta ni poravnal svojih obveznosti do dobaviteljev so bili v lanski jeseni prisiljeni izbrati novega upravljavca, ki ga imajo že od začetka novembra in v največ treh mesecih bi mu moral Servostan predati denar iz rezervnega sklada.

A slednje se še vedno ni zgodilo in teče že peti mesec, stanovalci pa sumijo, da tega denarja sploh ni več na računu. Ker ne vedo kaj storiti, se bodo najverjetneje obrnili na državne organe.

Robert Golob, direktor novega upravitelja Tvoj dom, je za omenjeni časnik dejal, da je od 1. novembra lani Servostan večkrat opozoril, da so po zakonodaji dolžni rezervni sklad prenesti na novega upravljavca.

Servostan naj bi denar vrnil aprila

Direktorica podjetja Servostan Mojca Bezjak Čuček pa na vprašanje zakaj tega še zmeraj niso storili odgovarja takole: “Denar iz rezervnega sklada bodo objekti dobili vrnjen na račun novega upravnika. Vse aktivnosti vodimo istočasno s postopkom prisilne poravnave v našem podjetju. Denar pa bomo vrnili po končanem postopku prisilne poravnave v mesecu aprilu. Glede na plan vzdrževanja stavb vemo, da so nekateri bloki v pripravi za vzdrževalna dela, ki naj bi bila izvedena v letošnjem letu. Zato se tudi trudimo, da bi uspešno izpeljali postopek prisilne poravnave.” 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja